SPREEKLUITER

Luidruchtig onder de aandacht

SPREEKLUITER!

Luidruchtig onder de aandacht

Gertjan blijft
niet bij SC Heerenveen!

››› Download het bedanklied!

Gertjan Nieuwsarchief
Gertjan bedankt, Tabee…!

Gertjan vertrekt. Tijd voor een Gertjan-bedankt-lied!
Het is nu voor echt. Definitief zeker. Gertjan blijft niet bij SC Heerenveen. Dinsdag 25 maart maakte SC Heerenveen wereldkundig dat de Noor Trond Sollied definitief naar Heerenveen komt. Over en uit! De leeuwarder Courant had een paar weken geleden dus toch gelijk! Op verzoek van Spreekluiter zijn De Hageknippers opnieuw de studio ingedoken en hebben een heus Gertjan-bedankt-tabee-lied uitgebracht. Je kunt het lied HIER gratis downloaden (mp3). Klik HIER voor de tekst van het lied. Het lied staat samen met het eerdere uitgebrachte Gertjan-moat-bliuwe-lied op de nieuwe CD Buitenspel. Hij is te koop in de webwinkel.

 

 

Teken het bedanktboek!
Uiteraard kun je Gertjan bedanken in het speciaal ingerichte Gertjan-bedankt-boek. Doe het meteen even!

Gertjan bedankt shirt.
Vanzelfsprekend hebben we ook een speciaal Gertjan-bedankt-shirt uitgebracht. Helemaal is de huisstijl van Spreekluiter. Bestel het HIER!
Het is jammer dat Gertjan niet bij SC Heerenveen blijft. Nogmaals jammer, maar laten we ook niet te lang treuren. In het top-voelbal is het nu eenmaal een kwestie van komen en gaan. Spreekluiter wenst de opvolger van Gertjan heel veel succes toe. Sollied: van harte welkom!

Fans bedankt!
Alle fans die op deze site een bijdrage hebben geleverd met een reactie (ook de fans die het niet met Spreekluiter eens waren) worden allemaal hartelijk bedankt! Echt even serieus: er is geen onvertogen woord gescheven. SC Heerenveen is gewoon een sympathieke club! En zo is het! Bedankt allemaal! O, ja. Klik HIER om het Gertjan-bedankt-boek te tekenen. Of HIER!

Volg het nieuws over de opvolger van Gertjan ook op het sc-heerenveenblog. Deze jongens weten (ook) waar ze over praten.

Om de smaak van de actie nog even een tijdje in de bek te houden, staan op deze site ook nog wat oude nieuwsberichten. Zeker de moeite van het lezen waard...

Zorgen over drooglegging...!

Spreekluiter maakt zich ernstige zorgen over het door de directie van sc Heerenveen afgekondigde drankverbod voor het staanvak van Nieuw Noord. De directie kwam tot dit kloeke besluit naar aanleiding van het feit dat sommige toeschouwers vanuit het vak met bier gooien. Opvallend is dat de drooglegging ook de non-alcoholische dranken treft. Hoe moet dit nu met het afscheidsfeestje van Gertjan Verbeek? Moeten we dan ook de hele avond op een droogje zitten?

Read More
Nooit meer kleumen op de tribune...!

Het is winter. Bitter koud. De snijdende oostenwind geselt de supporters in het Abe Lenstra stadion. Natte sneeuwvlokken slaan op de de totaal verkleumde fans neer. Velen komen overeind om met de voeten te trappelen. Het is een ware beproeving. Maar de echte fans zetten door. Weer of geen weer. Zij zitten op de tribune, uit en thuis, om hun vereniging aan te moedigen. De bestuursleden van SC Heerenveen zijn bezorgd. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Deze week gaven zij nog een goed bedoeld advies af. RESPECT voor de fans, de mannen en vrouwen die de club door dik en dun blijven steunen. Maar een koutje, of nog veel erger, is natuurlijk snel gevat...

Read More
Amrabat kon komen...

De Nederlands-Marokkaanse balgoochelaar Nordin Amrabat heeft getekent bij PSV. Hij was ook voor SC Heerenveen in de race. SC Heerenveen vond hij echter ´niet misselijk´. Zo schreef De Telegraaf. Zeer belangrijk voor de VVV-er was dat hij op voorhand een gesprek wilde met de persoon die volgend jaar de rol van coach zou vervullen bij zijn nieuwe club. ´Heerenveen dreigt achter het net te vissen´, zo voorzag de Krant van Wakker Nederland. Dit probleem was echter bijzonder simpel op te lossen…

Read More
Verbeek: `Ik had met deze groep willen doorwerken...`

Ja, waarde lezers. U ziet het goed. ´De Pers´ tekende deze gevleugelde woorden op uit de mond van niemand minder dan onze succesvolle oefenmeester Gertjan Verbeek. In het artikel maakt de Verlosser van Het Friese Haagje van zijn hart geen moordkuil. Zo zegt hij ook: Het is met deze jonge, gretige talenten dagelijks genieten geblazen. Het bewijst bovendien dat onze specifieke voetbalcultuur en onze aanpak daarin hun vruchten afwerpen.´ Blijf dan toch jongen...!

Read More
Gertjan-lied primeur bij Studio Voetbal...

De èchte Heerenveen-fans is het niet ontgaan. Onder andere commenter Sietse op de column op deze site. Het Gertjan moat bliuwe-lied was te horen afsluitend aan het programma Studio Voetbal op zondagavond. Helaas hadden de mannen niet het speciale actie-shirtje aan. Maar je kunt ze natuurlijk geen ongelijk geven. Wie had dat om de schouders moeten trekken? Youri Mulder? Hugo Borst? Of de geinterviewde Foppe de Haan? De bovenstebeste onpartijdige coach van het Olympisch elftal? Natuurlijk niet. Hij laat zich niet Foppe…..Jack van Gelder stond in dezen bovenaan Spreekluiters lijst. Maar de brave borst brandde zijn vingers er niet aan. Hij zat wellicht iets te dicht bij Foppe aan tafel…

Read More
Waarom Van Basten onze actie steunt...

Gelukkig! Marco van Basten heeft onderdak. Trainer bij Ajax. Om blij van te worden, want een paar maanden geleden durfde hij in het voetbalprogramma Studio Voetbal nog te bevestigen dat SC Heerenveen voor hem een optie was. Goed begrijpen: niet als supporter maar als trainer! De voormalige superspits -wie bewondert hem niet- kon echt alles met de bal. Dat moet gezegd. Maar spelers opstellen? Nee, dat niet. De door Marco opgestelde formaties lijken nog het meest op een vergeten Hollandse gatenkaas, die al enkele maanden onderin het aanrechtkastje ligt te schimmelen.

Read More
Zo, en dan nu even serieus...

Twee sportieve Heerenveners, Dick Siersema (beter bekend als Bone) en Kees van der Laan, doen mee aan de marathon van Rotterdam in 2008. En niet alleen voor de lol. Ze houden een sponsorloop voor Stichting De Opkikker. Dit is een stichting die zich bezighoudt met het verzorgen van verwendagen voor langdurig zieke kinderen en hun families. Ze willen minimaal € 25.000,- bij elkaar lopen. Wat ook zo mooi is, is dat heel veel Heerenveners (waar onder Yme Kuiper, ja… daar is ie weer) de actie steunen. Dus heeft Spreekluiter vanochtend ook het minimale bedragje overgemaakt van € 42,19. Dat is toch wel het minste wat we kunnen doen.

Read More
Waarom Gertjan niet naar het buitenland hoeft...

Gertjan Verbeek vertelde zaterdag na de wedstrijd Heracles Almelo - SC Heerenveen (2-2) dat er contact is met clubs uit het buitenland over een mogelijke overgang. Hij wilde er verder niets over zeggen. De buitenlandse verenigingen zouden zich bij Verbeeks zaakwaarnemer Oosterveer hebben gemeld. De gesprekken hebben tot op heden een puur informatief karakter. De veelgeprezen oefenmeester wil naar een topclub èn hij wil het buitenland in. Prachtig! Dan hoeft ´ie dus niet weg…

Read More
Waarom Verbeek niet naar Feyenoord gaat...

De Feyenoord-supporters willen hem graag. In een op het internet circulerende niet echt representative poll krijgt Verbeek meer dan 60% van de stemmen. Martin Jol (13%) is tweede. Hiddink (7,5%) komt er nog beter uit dan Ron Jans (4,8%). En deze laatste schijnt een hele serieuze kandidaat te zijn.
 

Read More
Steun uit onverwachte hoek...?

De redactie van Spreekluiter kreeg deze week een wel heel bijzonder emailtje binnen. Uit Engeland. Normaliter is deze electronische post voor intern gebruik en verdwijnt het na lezing in de prullenmand. Maar de redactie heeft besloten dit mailtje met haar lezers te delen. Dit kunnen we je niet onthouden. Het betreft een foto. Een foto van een oude bekende. Een aanvaller, een spits. Maar ditmaal niet alleen met een shirtje van zijn huidige club Middlesbrough om de schouders…

Read More
Waarom Hiddink niet naar Heerenveen komt...

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Rusland. We gaan dus nog mooi even door," aldus Hiddink in Het Parool. "Er is duidelijk de bereidheid om het voetbal in te richten naar een modernere leest. De mensen zijn open en welwillend, de basis voor een topsportklimaat is aanwezig." Hoeveel meer bewijs heeft iemand nodig…..

Read More
Waarom Wetzel niet naar Heerenveen komt...

De grootste roddeltante van de vaderlandse voetbalvelden is ongetwijfeld Johan Derksen. De besnorde presentator van het RTL-programma Voetbal Insite koppelt VVV-trainer André Wetzel aan SC Heerenveen. Eeehhh….pardon? De VVV….? Waar werkt de beste man nu dan? In die lelijke glazen kubus aan de Minckelerstraat in Heerenveen…?

Read More